HNG - razstava NITJA - Oslo - Lillestrøm

Na umetniški razstavi “Vse ni tako, kot se zdi” v Centru sodobne umetnosti Nitja, Lillestrøm/Oslo, Norveška, med izbranimi likovnimi deli tudi umetniško delo iz zbirke podjetja HNG d.o.o.

Vse ni tako, kot se zdi / (Everything Is) Not What It Seems je projekt Obalnih galerij Piran v produkciji Centra za sodobno umetnost – NITJA iz Lillestrøma (Oslo, Norveška), ki ga osrednja galerijska ustanova v Istri soorganizira v sodelovanju z norveškim partnerjem (vir: RTV SLO).

Med izbranimi likovnimi deli so na razstavo uvrščeni izbor umetnin iz javne zbirke Obalnih galerij Piran, dela iz javne zbirke UGM Maribor ter dela iz več slovenskih in mednarodnih zasebnih zbirk (med drugimi Noire Gallery Torino, zbirka podjetja HNG d.o.o., Mengeš). Projekt zaokroža sedemnajst umetnic in umetnikov iz enajstih držav (vir: RTV SLO).

Več o dogodku na povezavi: https://www.rtvslo.si/kultura/vizualna-umetnost/ob... in na povezavi https://365.rtvslo.si/arhiv/kultura/174894098 (oboje RTV SLO) ter na povezavi: https://www.obalne-galerije.si/wp-content/uploads/... 


Iz zbirke podjetja HNG d.o.o. je bila razstavljeno umetniško delo Primoža Bizjaka: Antro del Corchia, 2015


Povezava na stran Centra za sodobno umetnost – NITJA, Lillestrøm: https://www.nitja.no/ 0
Feed